Tässä jaksossa maistelulautasilla on neljä Brie-juustoa. Nimeä ei ole alkuperäsuojattu, eli kuka tahansa voi kutsua juustoaan Brieksi. Camembert on alkuperäsuojattu samannimisessä kylässä valmistettu Brie. Maistelussa mukana:
2,39 € 19,12 €/kg (S-Market)
Valkohomejuusto pastöroidusta lehmänmaidosta.
Rasvaa 32%.
Ainekset:
Pastöroitu lehmänmaito, alkuperä EU
Suola
Juoksute
Maitohappoviljelmä
Ravintosisältö:
Energia 1476 kJ
Rasva 32 g, josta
tyydyttynyttä 20 g
Hiilihydraatit <0,5 g, josta
sokereita <0,5 g
Proteiini 17 g
Suola 1,7 g
Valmistaja: Lactalis Danmark A/S
2,59 € 12,95 €/kg (S-Market)
Pehmeä juusto pastöroidusta lehmänmaidosta.
Rasvaa 31%.
Ainekset:
Pastöroitu lehmänmaito
Ravintosisältö:
Energia 1444 kJ
Rasva 31 g, josta
tyydyttynyttä 20 g
Hiilihydraatit 0,5 g, josta
sokereita <0,5 g
Proteiini 17 g
Suola 1,4 g
Valmistusmaa: Ranska
3,95 € 19,75 €/kg (K-Citymarket)
Pehmeä, täysrasvainen, pinnalta kypsytetty valkohomejuusto
Rasvaa 32%.
Ainekset:
Pastöroitu lehmänmaito, alkuperä Ranska
Suola
Hapate
Ravintosisältö:
Energia 1507 kJ
Rasva 32 g, josta
tyydyttynyttä 23 g
Hiilihydraatit 2,0 g, josta
sokereita 2,0 g
Proteiini 17 g
Suola 1,4 g
Valmistusmaa: Ranska
2,69€ 21,52 € (K-Citymarket)
Valkohomejuusto pastöroidusta lehmänmaidosta.
Rasvaa 31%.
Ainekset:
Pastöroitu maito ja kerma
Suola
Hapate
Juoksute
Ravintosisältö:
Energia 1445 kJ
Rasva 31 g, josta
tyydyttynyttä 22 g
Hiilihydraatit 0,5 g, josta
sokereita 0,5g
Proteiini 17 g
Suola 1,5 g
Valmistusmaa: Ranska
President on melko kovakuorinen ja miedohkon makuinen. La Belle Laitieria otin palasen lautaselle jo illalla, ja annoin sen viivähtää yön yli huoneen lämmössä. Tämä kannatti, sillä juusto on runsaan, aistikkaan ja aromikkaan makuinen verrattuna puoli tuntia sitten jääkaapista otettuihin verrokkeihinsa. La Belle Laitier on kokonaisuudessaan maukkaampi kuin President.
Pirkka Brie on aika yksioikoinen ja yllätyksetön, kuori on selvästi ohuempi kuin paksunahkaisessa Presidentissä. Maku on tässäkin selkeä, eikä tyylisuunnasta tule riitaa. Nämä kolme Brietä ovat kaikki samassa maku- ja tyylikategoriassa, eikä suuren suuria eroja niiden välillä oikeasti ole.
Grand Fermage Camembert on aistikkaan ja hienon makuinen, selvästi kolmea aikaisempaa vivahteekkampi. Hyvä juusto, joka sekin voittaa merkittävästi, kun se otetaan jo tunteja ennen tarjoilua huoneen lämpöön, jolloin se vasta alkaa jutella. Oma suosikkini.
Katso video: Maistelussa Brie-juustot
Kommentit
Lähetä kommentti