Tässä jaksossa maistelen neljää pekonia. Paistoin yhden viipaleen kustakin paketista pannulla sopivan rapeaksi ja laittelin niitä sitten ääntä kohti.
Savustettu pekoni
Ainekset:
Siankylki 91 % (alkuperä Saksa)
Vesi 7 %
Suola
Stabilointiaine E451
Sianlihaproteiini
Hapettumisenestoaine E301
Säilöntäaine E250
Savuaromi
Siankylki 91 % (alkuperä Saksa)
Vesi 7 %
Suola
Stabilointiaine E451
Sianlihaproteiini
Hapettumisenestoaine E301
Säilöntäaine E250
Savuaromi
Ravintosisältö/100 g:
Energiaa 1146 kJ
Rasvaa 25 g, josta
tyydyttyneitä 10 g
Hiilihydraatit 0 g, josta
sokereita 0 g
Proteiinia 13 g
Suolaa 2,5 g
Energiaa 1146 kJ
Rasvaa 25 g, josta
tyydyttyneitä 10 g
Hiilihydraatit 0 g, josta
sokereita 0 g
Proteiinia 13 g
Suolaa 2,5 g
Savustettu pekoni
Ainekset:
Suomalainen porsaanliha 95 %
Jodioitu suola
Dekstroosi
Stabilointiaineet E450 ja E451
Hapettumisenestoaine E301
Säilöntäaine E250
Savuaromi
Suomalainen porsaanliha 95 %
Jodioitu suola
Dekstroosi
Stabilointiaineet E450 ja E451
Hapettumisenestoaine E301
Säilöntäaine E250
Savuaromi
Ravintosisältö/100 g:
Energiaa 1320 kJ
Rasvaa 30 g, josta
tyydyttyneitä 12 g
Hiilihydraatit 0,3 g, josta
sokereita 0,3 g
Proteiinia 12 g
Suolaa 2,2 g
Energiaa 1320 kJ
Rasvaa 30 g, josta
tyydyttyneitä 12 g
Hiilihydraatit 0,3 g, josta
sokereita 0,3 g
Proteiinia 12 g
Suolaa 2,2 g
Savustettu pekoni
Ainekset:
Porsaanliha (alkuperä Suomi) 90 %
Vesi
Suola
Stabilointiaineet E450 ja E451
Hapettumisenestoaine E301
Säilöntäaine E250
Savuaromi
Porsaanliha (alkuperä Suomi) 90 %
Vesi
Suola
Stabilointiaineet E450 ja E451
Hapettumisenestoaine E301
Säilöntäaine E250
Savuaromi
Ravintosisältö/100 g:
Energiaa 1163 kJ
Rasvaa 25 g, josta
tyydyttyneitä 8,3 g
Hiilihydraatit 0,4 g, josta
sokereita 0,4 g
Proteiinia 14 g
Suolaa 2,3 g
Energiaa 1163 kJ
Rasvaa 25 g, josta
tyydyttyneitä 8,3 g
Hiilihydraatit 0,4 g, josta
sokereita 0,4 g
Proteiinia 14 g
Suolaa 2,3 g
Kuivasuolattu savustettu raakapekoni
100 g pekonia on käytetty 109 g lihaa
Ainekset:
Porsaanliha (alkuperä Suomi)
Suola
Sokeri
Silava
Säilöntäaine E250
Ainekset:
Porsaanliha (alkuperä Suomi)
Suola
Sokeri
Silava
Säilöntäaine E250
Ravintosisältö/100 g:
Energiaa 1418 kJ
Rasvaa 30 g, josta
tyydyttyneitä 10 g
Hiilihydraatit 1,1 g, josta
sokereita 1,1 g
Proteiinia 17 g
Suolaa 2,3 g
Energiaa 1418 kJ
Rasvaa 30 g, josta
tyydyttyneitä 10 g
Hiilihydraatit 1,1 g, josta
sokereita 1,1 g
Proteiinia 17 g
Suolaa 2,3 g
Valmistaja: Oy Snellman Ab
Snellmanin kuivasuolattu Kunnon pekoni on käsittelyssä selkeästi muita kuivempi. Xtrassa on 7 % vettä, ja sen huomaa, sillä tuote melkein tippuu vettä paketista otettaessa. Muuten näiden pekonien ulkoinen olemus ja visuaalinen ilme on hyvin yhtenäinen, eikä suuria eroja ole havaittavissa.
Maultaan nämä ovat paistettuina hyvin samanlaisia, ainoa selkeä poikkeama on HK:n Amerikan pekoni, joka on minun makuuni aivan liian suolaista. Kuitenkin siinä on tuoteselosteen mukaan porukan vähiten suolaa, eli 2,2 %. Liekö sitten suolaustavassa eroja, sitähän nuo tuoteselosteet eivät kerro.
Pekoni näyttäisi olevan pekonia, ja varsinkin muun ruoan sekaan pilkottuna maku- tai koostumuseroja tuskin huomaa. Sen minkä huomaa on se, että Snellmanin kuivasuolattu pekoni on yli kaksi kertaa kalliimpaa kuin Xtra, kahden muun sijoittuessa siihen väliin. Hinnalla on siis väliä, enkä näe mitään syytä, miksi en valitsisi halvinta Xtraa.
Katso video: Maistelussa pekonit
Kommentit
Lähetä kommentti