Maistelussa Urho kasvisgrillimakkara



Lidlin hyllyllyille oli ilmestynyt uusi vegetuote, Urho kasvisgrillimakkara. Se on pääasiassa härkäpavusta ja herneestä valmistettu kuoreton kasvistuote, jonka ensituntunma on järkyttävä: limainen ja veltto pötkylä ei herätä luottamusta siihen, että tästä tulisi yhtään mitään. Päätin kuitenkin antaa tuotteelle mahdollisuuden, ja nakkasin sen pannulle.

Grillimaisteri Urho kasvisgrillimakkara 250 g
2,79 €  11,16 €/kg (Lidl)

Härkäpapu- ja hernepohjainen kasvismakkara

Ainekset
Vesi
Rypsiöljy
Perunatärkkelys
Härkäpapu 5 % (alkuperä EU)
Teksturoitu herne 4,2 % (alkuperä EU)
Herneproteiini 3 %
Auringonkukkaöljy
Stabilointiaineet (metyyliselluloosa, selluloosa, karrageeni,konjac)
Suola
Sokeri
Punajuurijauhe
Aromit
Kuivattu sipuli
Sakeuttamisaineet (ksantaanikumi, agar)
psylliumkuitu
Maltodekstriini
Sokerikulööri
Happamuudensäätöaine (sitruunahappo)
Merisuola
Valkosipuli

Ravintosisältö 100 g
Energia 795 kJ
Rasvaa 12,0 g, josta
tyydyttynyttä 1,0 g
Hiilihydraatit 12,0 g, joista
sokereita 1,0 g
Proteiini 5,8 g
Suola 1,2 g

Valmistaja: MeEat Food Tech Oy, Espoo


Kypsennetty tuote on aivan eri luokkaa. Limapötkylästä on tullut kiinteä, suutuntumaltaan erinomainen kasvismakkara, joka kaiken lisäksi maistuu hyvältä. On hämmästyttävää, miten erilainen kypsä tuote on verrattuna raakaan suoraan paketista otettuun. Urho kasvisgrillimakkara on ensimmäinen maistelemani vegemakkara, joka on todella hyvän makuinen ja maistuu muulle kuin kasvissosekeitolle. Erinomainen suutuntuma kruunaa kokonaisuuden. Eikä tuote ole hinnan kiroissa, kuten useimmat vegetuotteet, vaan kilohintaa voidaan pitää ainakin kohtuullisena. Nostan hattua espoolaistiimille, joka tällä tuotteellaan nostaa kasvismakkaran ihan uudelle tasolle.




Kommentit