Hotsi on perinteinen hämeenlinnalainen nakkikioskiherkku, jota perimätiedon mukaan alettiin myydä legendaarisella Vallin grillillä joskus 1970-luvulla. Vallin grilliä ei ole ollut enää moneen vuoteen, mutta hotseja Hämeelinnasta saa edelleen, joten maistelin kolme hämeenlinnalaista hotsia.
Katumantie 1
13210 Hämeenlinna
Hotsi kahdella 6,00 €
Ruutikellarintie 1
13210 Hämeenlinna
Hotsi kahdella 5,50 €
Viipurintie 4
13200 Hämeenlinna
Hotsi kahdella 7,10 €
Katuman grillin hotsi on melko mahtavan kokoinen ja todella sitkeä mikroaaltouunissa kuivaksi lämmitetty rasvataikinakuori, jonka sisältä löytyy kaksi vajaamittaista makkaranpuolikasta. Kurkkusalaattia ei ole, vaan sen tilalle on laitettu maustekurkkuviipaleita. Makkara on löllöä perunajauho-teurasjätemössöä, ja rasvataikinakuori maistuu rasvaiselle. Tämän maistelun heikoin esitys.
Aikapojan hotsi on pienempään ja jotenkin selkeämpään rasvataikinakuoreen tehty. Makkara on vähän kiinteämpää ja suutuntumaltaan parempi kuin Katuman Grillin käyttämä. Mikrossa lämmitetty rasvataikinakuori tottelee veistä ja maistuu vähemmän rasvaiselta. Valitettavasti mausteissa on säästetty, ja niitä pitää oikein etsiskellä, mutta kyllä niitä siellä todistettavasti taisi olla.
Marin grillin höyryssä lämmitetyn hotsin rasvataikinakuori on valtavan kokoinen sekin, ja runsas makkara löllöhköä. Makukokonaisuus on tässä kuitenkin selkeästi harmoninen ja antava, mausteitakin on sopivan runsaasti. Kuori ei maistu rasvalta, vaan on piirakkamainen ja sopivan pehmeä. Mukavan makuinen kokonaisuus, joka vie voiton löllöstä makkarastaan huolimatta.
Katso video: Maistelussa hotsit
Kommentit
Lähetä kommentti