Saarioinen toi valmispitsat Suomen markkinoille 1981, ja Saarioinen taitaa edelleenkin olla tämän perinteisen roiskeläpän markkinajohtaja Suomessa. Nämä valmispitsat ovat uskomattoman suosittuja, ja sellainen on helppo lämmittää mikrossa tai uunissa tai nakata ääntä kohti ihan kylmänäkin välipalana.
Kaupoista löytyy yleisesti kahta valmispitsaa, sillä Saarioinen on jossain vaiheessa saanut kilpailijakseen Atrian.
Yritän tässä nyt selvittää, mistä nämä valmispitsat on valmistettu ja miltä ne tuntuvat ja maistuvat, Kumpi on parempi, Saarioinen vai Atria?
Saarioinen jauhelihapizza 200 g0,98 € 4,90 €/kg (Lidl)
Laktoositon
Kuitupitoinen
Proteiinipitoinen
Kuitupitoinen
Proteiinipitoinen
Ainekset:
Vehnäjauho
Naudan- ja sianliha 19 % (EU)
Tomaatti
Juustovalmiste (juusto, kookosöljy, perunatärkkelys, maitoproteiini)
Vesi
Sipuli
Rypsiöljy
Jodioitu suola
Sokeri
Hiiva
Etikka
Muunnettu maissitärkkelys
Mausteet (mm pinjansiemen, mustapippuri, paprika, valkosipuli)
Aromit
Vehnäjauho
Naudan- ja sianliha 19 % (EU)
Tomaatti
Juustovalmiste (juusto, kookosöljy, perunatärkkelys, maitoproteiini)
Vesi
Sipuli
Rypsiöljy
Jodioitu suola
Sokeri
Hiiva
Etikka
Muunnettu maissitärkkelys
Mausteet (mm pinjansiemen, mustapippuri, paprika, valkosipuli)
Aromit
Ravintoarvot per 100 g:
Energia 960 kJ
Rasva 9,0 g, josta
tyydyttynyttä 3,9 g
Hiilihydraatteja 26 g, josta
sokereita 3,1 g
Ravintokuitu 3,1 g
Proteiinia 8,6 g
Suola 1,1 g
Energia 960 kJ
Rasva 9,0 g, josta
tyydyttynyttä 3,9 g
Hiilihydraatteja 26 g, josta
sokereita 3,1 g
Ravintokuitu 3,1 g
Proteiinia 8,6 g
Suola 1,1 g
Laktoositon
Natriumglutamaatiton
Ainekset:
Vehnäjauho
Vesi
Valio juusto 10 %
Liha 10 % (viljaporsas, nauta, broileri, alkuperä Suomi)
Tomaattipyree
Rypsiöljy
Sokeri
Soijaproteiinivalmiste
Silava
Mausteet (mm valkosipuli, mustapippuri, valkopippuri, basilika, oregano, cayenne)
Muunnettu perunatärkkelys
Kaurakuitu
Perunatärkkelys
Jodioitu suola
Nostatusaineet (E450, E500)
Perunakuitu
Hiiva
Happamuudensäätöaine sitruunahappo
Dekstroosi
Aromit
Ravintoarvot per 100 g:
Energia 990 kJ
Rasva 10,0 g, josta
tyydyttynyttä 3,2 g
Hiilihydraatteja 26 g, josta
sokereita 3,4 g
Ravintokuitu 3,3 g
Proteiinia 8,7 g
Suola 0,9 g
Vehnäjauho
Vesi
Valio juusto 10 %
Liha 10 % (viljaporsas, nauta, broileri, alkuperä Suomi)
Tomaattipyree
Rypsiöljy
Sokeri
Soijaproteiinivalmiste
Silava
Mausteet (mm valkosipuli, mustapippuri, valkopippuri, basilika, oregano, cayenne)
Muunnettu perunatärkkelys
Kaurakuitu
Perunatärkkelys
Jodioitu suola
Nostatusaineet (E450, E500)
Perunakuitu
Hiiva
Happamuudensäätöaine sitruunahappo
Dekstroosi
Aromit
Ravintoarvot per 100 g:
Energia 990 kJ
Rasva 10,0 g, josta
tyydyttynyttä 3,2 g
Hiilihydraatteja 26 g, josta
sokereita 3,4 g
Ravintokuitu 3,3 g
Proteiinia 8,7 g
Suola 0,9 g
Valmistuttaja: Atria Suomi Oy
Kummankin pitsan koostumus ja paino ovat kutakuinkin samat. Saarioisen täytteet vaikuttavat hienojakoisemmilta kuin Atrian. Tuoksumaailma on kummassakin tympeähkö, erityisesti Atriassa. Pohja on kummassakin erityisesti reunoista kuiva ja sitkeä.
Kumpikin pitsa on aivan hirveän makuinen, mutta en pysty päättämään kummassa se on hirveämpi. Vaikea kuvitella ja ymmärtää, että järkyttävän makuiset tuotteet ovat niinkin suosittuja ja että joku ylipäänsä ostaa niitä. Tämä ei selity hinnalla tai helppoudella, ei millään.
Pysyn edelleen kannassani, enkä syö näitä valmispitsoja.
Katso video: Maistelussa valmispitsat
Kommentit
Lähetä kommentti